Pada keesokan hari, kami pun ke Hillary's Boat Harbour, 13 batu nautika utara Freemantle. Boat Harbour nih merupakan marina pertama yang di bina di kawasan metropolitan utara Perth. (betulkah? saya pun tak tau, pakai tembak jer lah, dah lupa)



Cuba kamu jenguk kejap kat gambar atas tuh, nampak tak korang kete-kete merah tu? Kalo kome nak sewa sama kete BMW Z4 Roadster tu, kenalah kome bayar AUD205 per hari ngan 100 free kms ( for 7 hari). Camner? Harga okey ker? Wakakakak... Boleh larh kome tipu sket ngan kawan kome beli kete tuh wakakakak



Dengan cuaca yang cerah, kami pon jalan-jalan ler, apa lagi. Kalo korang dapat lihat sendiri harbour nih, fuuh tentu korang melompat-lompat macam beruk gila, wakakak. Sungguh indah betol tempat nih, dengan langit yang biru sesangat, air laut yang jernih (boleh kasi nampak obor-obor kecik dan comel lagi tu), dan pompuan-pompuan mat salleh berBBQ di atas jeti, wakakak... yer memang, tetek dorang besar... wakakak


Selepas berwindow-shopping, maklumlah aku nih kan kena beli sket oleh-oleh kasi orang tua aku kat rumah kan, kami pon jamah ler Fish n 'Super Duper Huge' Chips. Best, fresh from the sea! Wakakaka, anyways, kami pon jejalan lagi ler, apa lagi, takkan korang nak aku kasi BBQ kulit aku jugak kan? Dorang omputih gila, matahari memang larh adanyer tapi angin yang ditiupkan tu amat kencang, dan bila kencang (dada kencang wakakak) ITS FREEZING COLD OKAY!



Kalo korang ingat lagi pasal insiden kat Swan River, nih larh die. Tempatnyer okay larh, ada sungai raksasa ngan beburung jahat nih jer... Tapi kalo aku boleh pilih, aku mau tinggal depan sungai nih, tiap hari boleh main air sungai, memancing, berpiknik, kalo kat Maysia, hmm, korang jer lah pigi takyah ajak sama aku... wakakaka



Yer, memang, kalo boleh aku akan menamatkan setaip pos aku ngan gambo aku sendiri wakakaka.... to proof that I was there camwhoring HAHAHAHAH... wtf... Anyways, come back again tomorrow for Day 5, and this time, it's a trip down to the city and port! ;)

9 comments:

X said...

gua tak paham ni....tulis dalam bhasa ingelis sekali lagi :P



wukakakkakka

Nux V said...

gua lame tak baca melayu, dah karat...susah paham...

ET said...

*slaps forehead*

Catch no ball...

voch said...

Haha evie, sungguh seronok dibaca.. lawak gilo la! And i suka gambar kat tepi pantai tu.. cantik :D

Cazzy said...

Hahahaha! Amat menggelikan hati! Aku baru balik dari Te Anau, terus baca kau punyer blog. Best ler.

zewt said...

when i return from europe... i am going to make you jealous just like how you're making me jealous now... :P

Princess Eileen said...

OMG, malay I tak faham lar. I tulis mandarin in my blog, see u catch balls or not. Wakakaka... that is if I hv balls to offer. Muahahaha

Jason Phoon said...

kenapa bm kamu sungguh susah dibaca ya ?

wakakaka

Calvin's Wife said...

................... (=_=)" urghhh... louyanyer korang nih wuakakakaka...

Zewt, bluerk... my turn go Europe also.. another few more years wakakaka... ;) Remember to show pics... :P and make me jeles..wakakaka..

Cazzy, wooo okok... my turn go see urs :P